Zaak mislukte moordaanslag op boer in Boekel krijgt vervolg

9 november 2016 om 11:04
nl
Zowel justitie als de veroordeelde gaat in hoger beroep in de zaak van de mislukte moordaanslag op een boer in Boekel. Dit heeft een woordvoerder van het hof in Den Bosch bevestigd tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De eerste zitting in hoger beroep staat gepland op 20 december. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting, een zogenoemde regiezitting ter voorbereiding op de inhoudelijke behandeling van de zaak.
De 45-jarige veroordeelde uit Megen die nu in hoger beroep gaat, werd eind oktober door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot acht jaar cel. Justitie had twaalf jaar geëist.
Ontsnapt aan doodDe Megenaar richtte in augustus vorig jaar een mitrailleur op de varkensboer, maar het wapen weigerde. Op dat moment vluchtte de boer het maïsveld in, waardoor hij kon ontsnappen aan de dood. Pas maanden na de mislukte aanslag, in januari, werd de verdachte aangehouden.
LEES OOK: Ontsnapt aan moordaanslag met mitrailleur in Boekel, boer leeft in doodsangst: ‘Wegwezen, dacht ik’
De man uit Megen heeft altijd ontkend en zei in de rechtszaal dat hij op het moment van de mislukte moordaanslag op zijn werk, een sloperij, was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.