Gesneuvelde militairen uit Drunen en Dinteloord herbegraven op Militair Ereveld Grebbeberg

9 november 2016 om 13:49
nl
Op het Militaire Ereveld Grebbeberg in Rhenen worden donderdag de stoffelijke resten van twee in mei 1940 gesneuvelde soldaten herbegraven.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Het gaat om korporaal Marinus de Wit uit Drunen en soldaat Pieter Saarloos uit Dinteloord. Beide militairen liggen nu nog in hun woonplaats begraven. Een eenheid van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers uit Oirschot draagt de militairen naar hun laatste rustplaats.
Verzoek familieDe zoon van Marinus de Wit en de nicht van Pieter Saarloos deden bij de Oorlogsgravenstichting een verzoek om de stoffelijke resten van hun familieleden over te brengen naar de militaire begraafplaats.
Pieter Saarloos maakte deel uit van een bewakingscompagnie die in Rotterdam was gestationeerd. Op 10 mei 1940 werden de Duitse troepen urenlang tegengehouden bij het Beursstation door de Nederlanders. Saarloos raakte gewond bij de felle vuurgevechten. Op 17 mei bezweek hij in een ziekenhuis in Vlaardingen aan zijn verwondingen.
Korporaal Marinus de Wit uit Drunen kwam op 10 mei 1940 om het leven bij een vuurgevecht met Duitse militairen dat ontstond nadat de spoorbrug bij Roermond was opgeblazen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.