Guus Meeuwis verrast patiëntjes in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg - Omroep Brabant
Video

Guus Meeuwis verrast patiëntjes in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg

9 november 2016 om 15:42 • Aangepast 21 november 2020 om 06:11
nl
Dolblije gezichten woensdag in de Muziekids Studio van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Niemand minder dan Guus Meeuwis kwam een nootje meezingen met de jonge patiëntjes.
Profielfoto van Peeters ErikProfielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Peeters Erik & Daisy Schalkens

De Muziekids Studio in Tilburg bestaat inmiddels twee jaar en is speciaal opgezet voor kinderen die de pech hebben om in het ziekenhuis te moeten verblijven. In 2014, toen de studio open ging, was het Tilburgse ziekenhuis de eerste die zo'n speciale studio liet bouwen.
De Tilburger Meeuwis verbond er zijn naam aan. "Dit is een manier om kinderen te gunnen om even niet ziek te zijn. Muziekids is een fantastisch initiatief waaraan ik graag meewerk."  
'Hartstikke vet'Justin geniet met volle teugen wanneer hij de eerste klanken van 'Brabant' hoort. "Ik heb Guus nog nooit in het echt gezien. Dit is hartstikke vet",  aldus de leerling van de Mytylschool die ook regelmatig in Muziekids Studio komt.

Wachten op privacy instellingen...

In de Muziekids Studio in het ziekenhuis in Tilburg mogen kinderen zeven dagen per week onder begeleiding van vrijwilligers muziek maken. "We zijn twee jaar geleden begonnen en inmiddels moeten we al met een rooster werken", legt studioleider John Verbunt uit. Volgens Verbunt heeft muziek een goede uitwerking op de kinderen: "Het draagt zonder meer bij aan een sneller herstel."
FoutloosGuus Meeuwis is op zijn beurt blij dat hij 'het dondert en het bliksemt' helemaal zelf foutloos op de gitaar heeft gespeeld. "Normaal laat ik dat helemaal over aan de band. Zo zie je maar dat ik ook nog iets geleerd heb in de Studio. De mooiste plek in het ziekenhuis!", zegt de zanger lachend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.