Oranje wil vertrouwen tanken tegen België, mogelijk debuut Brenet en Ramselaar

9 november 2016 om 17:29 • Aangepast 21 november 2020 om 06:11
nl
Het Nederlands elftal trapt woensdagavond om kwart voor negen af tegen België. Voor PSV’ers Joshua Brenet en Bart Ramselaar kan het een bijzondere avond worden. Zij kunnen in de Amsterdam ArenA debuteren voor Oranje.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Ramselaar zat al eens in de voorselectie, maar hij viel toen uiteindelijk buiten de boot. Door zijn goede spel bij PSV is hij er in de oefeninterland tegen België wel bij.
Vervanger Brenet werd opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Rick Karsdorp (Feyenoord). De verdediger van PSV is bij zijn club inmiddels een serieuze bedreiging voor Santiago Arias en Jetro Willems.
Beide PSV’ers beginnen woensdagavond waarschijnlijk op de reservebank. Naar verwachting staat Vincent Janssen uit Oss weer in de spits en Virgil van Dijk uit Breda in het hart van de verdediging.

Wachten op privacy instellingen...


126e confrontatieDe burenruzie wordt voor de 126e keer gespeeld. De laatste keer was in 2012, toen de Rode Duivels met 4-2 wonnen. Een van de Nederlandse doelpunten werd toen gemaakt door Luciano Narsingh. De vleugelaanvaller van PSV is nu niet geselecteerd.
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt Joris Mathijsen uitgezwaaid als international. De huidige 36-jarige technisch manager van Willem II stopte in september 2012 als international, maar tot een afscheid kwam het nooit.
ZIE OOK: Joris Mathijsen heeft altijd de eer aan zichzelf gehouden [VIDEO]
WK-kwalificatieHet Nederlands elftal speelt zondag het WK-kwalificatieduel in en tegen Luxemburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.