Peperdure Zwarthalszwanen gestolen, eigenaar in zak en as

9 november 2016 om 17:38
nl
Tonnie Heesakkers uit Geffen is aangeslagen. Dieven kwamen woensdagnacht zijn tuin in en namen zijn koppel peperdure Zwarthalszwanen en hun drie jongen mee. "Vijf van die grote dingen, die mis je toch wel."
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Tonnie's dochter Vanessa hoopt met heel haar hart dat de dieren van haar vader weer terugkeren naar zijn tuin. "Het is zijn hobby, zijn passie. Zijn koppel is erg bijzonder, daar zijn er maar weinig van. Ons pap had ze in de verkoop omdat de jongen nu van de ouders af konden."  
Op bestelling gestolenWoensdagochtend ontdekte Tonnie dat zijn oogappels weg waren. "Vijf van die grote dingen, die mis je toch wel", vertelt hij. "Meestal worden ze op bestelling gestolen en naar het buitenland verscheept. De jongen waren van dit jaar, die waren gewoon echt mooi. Maar ja, dat vinden zij dus ook en dan komen ze ze halen. Er zit gewoon handel in."
Tonnie plaatste een oproep op Marktplaats, maar hij heeft er geen vertrouwen in de dieren nog ooit terug te zien. "De jongen brengen zo'n 300 euro per stuk op en de volwassenen heb je voor 1000 euro niet. Daar krijg je wel buikpijn van."
Hij zit dan ook met zijn handen in het haar. "Mijn hele tuin zit vol met dieren, gelukkig hebben ze alleen deze gepakt. Maar wat moet ik doen? Ik kan moeilijk in de wei gaan liggen, ik lig veel liever bij mijn vrouw. Er staat wel stroom omheen voor de vossen, maar je staat gewoon bloot voor zoiets."
'Ze moeten wel opvallen'Vanessa hoopt dat haar vader zijn geliefde dieren ooit nog terug ziet. "Niet iedereen snapt wat voor impact het heeft. Het zijn voor hem niet zomaar beesten. En het is een bijzondere soort, als iemand ze in zijn vijver heeft dan moet dat wel opvallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!