Vrijgezellenfeest voor lesbisch boerenbruidspaar: ‘In Kaaiengat redden we het ook zonder mannen‘

9 februari 2018 om 15:58 • Aangepast 20 november 2020 om 19:07
nl
Het is moeilijk te ontkennen dat het carnaval een beetje een 'mannenfeestje' is. De prins, de raad van elf of een nar zijn over het algemeen toch mannen. Maar niet in Kaaiengat, beter bekend als Riel. Daar staan de vrouwen al een paar jaar aan het roer. En zelfs bij de boerenbruiloft hebben ze er nu geen man meer nodig, want dit jaar hebben ze voor het eerst een lesbisch boerenbruidspaar.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

En het gelukkige paar is Lientje Ronselèèr en Daantje van ut Koningshofke. Zaterdag worden ze in de onecht verbonden door prinses Desirée. Daarna gaan ze op de platte kar mee in de optocht. Vrijdagavond hadden ze hun vrijgezellenavond in café Kerkzicht.

Wachten op privacy instellingen...



Lientje (Angeline Slors) en Daantje (Daniëlle Serné) vallen niet alleen met carnaval op vrouwen. Dus ze stonden er zeker niet van te kijken toen ze werden gevraagd om samen in het onecht verbonden te worden.

Daniëlle heeft niet echt een goed idee wat haar te wachten staat deze carnaval. “Nou, ik kom eigenlijk niet uit Brabant. Dus ik weet niet hoe het er allemaal aan toe zal gaan. Na carnaval kan ik er vast meer over vertellen”, vertelt ze lachend.

Twee jaar geleden was er in Riel geen prins en een volledige raad van elf samenstellen, lukte ook niet. Uiteindelijk stond er een groep vrouwen op die het Rielse carnaval redde.  Mannen hebben ze niet echt meer nodig in het Kaaiengat.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.