Twee kinderen in problemen tijdens zwemles in De Leye in Oisterwijk, zwembad neemt maatregelen

10 november 2016 om 10:44
nl
In zwembad De Leye in Oisterwijk is de afgelopen maanden twee keer iets misgegaan tijdens de zwemles waardoor de veiligheid van enkele kinderen in het gedrang is gekomen. Dit blijkt uit vragen van de VVD aan het college van burgemeester en wethouders in Oisterwijk over de veiligheid in het zwembad tijdens zwemlessen.
Profielfoto van Sandra Kagie /  Daisy Schalkens
Geschreven door
Sandra Kagie / Daisy Schalkens

Tot twee keer toe hebben ouders een kind uit het water gehaald omdat zij in gevaar zouden zijn. Het zwembad bevestigt de incidenten. "Dit kan en mag gewoon niet gebeuren", vertelt een woordvoerder. Wel vindt het zwembad het moeilijk in te schatten of de kinderen écht in gevaar zijn geweest. "We hebben de incidenten niet gezien dus kunnen we ze niet goed beoordelen", aldus de woordvoerder.
Optisport denkt niet dat dit komt doordat de groepen te groot zijn. "We hebben maximaal twaalf kinderen in een groep. Deze aantallen hanteren we in al onze zwembaden door het hele land en dat gaat al jaren goed."
Officiële waarschuwingEen van de ouders trok in oktober aan de bel bij de gemeente. Uit een raadsinformatiebrief van het college aan de Oisterwijkse raad blijkt nu dat een van de zwemonderwijzers van beheerder Optisport van het zwembad een officiële waarschuwing heeft gekregen na de voorvallen.
Extra instructeur als maatregelHet zwembad nam na het eerste incident in september al maatregelen. De groepen van de instructeur waarbij het fout ging, kwamen onder toezicht van een instructeur van buitenaf. Deze hield nauwlettend in de gaten of de procedures in het zwembad goed verlopen.
Toch ging het onlangs nog een keer fout. Het tweede incident gebeurde bij een andere instructeur dan het eerste voorval. Het zwembad laat weten dat deze instructeur sinds drie weken onder toezicht staat. Daarnaast is bij het personeel nog eens extra aandacht gevraagd voor de incidenten. "We willen er zeker van zijn de de procedures binnen het zwembad goed gevolgd worden", aldus de woordvoerder. "Daar mag geen misverstand over ontstaan."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.