Gedwongen rust voor voetbalteams Oranje Zwart in Helmond na straf KNVB

10 november 2016 om 12:34
nl
Geen enkel team van voetbalclub Oranje Zwart uit Helmond komt dit weekend in actie. Voetbalbond KNVB heeft alle wedstrijden van de club uit het schema gehaald. Een maatregel die de voetbalbond volgens een woordvoerder heeft genomen om zo een ‘weekend van bezinning’ voor de club in te lassen. Oranje Zwart heeft twee seniorenelftallen en drie jeugdteams.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Oranje Zwart valt volgens de woordvoerder 'onder de aanpak risiscoverenigingen van de KNVB'. Dit na verschillende voorvallen in het verleden. De club heeft daarom van de bond de opdracht gekregen samen met Bureau Halt een plan op te stellen om de aanpak van problemen binnen de club te verbeteren.
De club aan de Goorkesdijk had voor 1 november een plan moeten inleveren. Volgens de woordvoerder van de KNVB heeft de bond hier weinig van teruggezien. Reden om nu de bezinningsmaatregel op te leggen.
Structurele problemenOp de precieze zaken die zich bij de club hebben voorgedaan, wil de woordvoerder van de KNVB niet ingaan. Wel geeft hij aan dat het niet gaat om één specifiek incident, maar om structurele problemen binnen heel de club.
De club uit Helmond kwam in maart van dit jaar in het nieuws na ongeregeldheden na afloop van een wedstrijd van het eerste elftal tegen Sparta ’18 in het Limburgse Sevenum.
LEES OOK:  Oranje Zwart en Sparta '18 mogen weer spelen na vechtpartij
Mogelijk langere uitsluitingAfgesproken is dat de bond na het weekend opnieuw langsgaat bij de club om te kijken welke verbeteringen zij willen doorvoeren. Blijft er sprake van onvoldoende, structurele verbetering dan kan de bond besluiten de Helmondse vereniging langer uit te sluiten.
De maatregel die nu is genomen noemt de woordvoerder van de KNVB redelijk bijzonder. Sinds dit beleid per 1 januari is ingevoerd, is Oranje Zwart de eerste club in onze provincie die deze straf krijgt opgelegd.
LEES OOK: KNVB treedt op tegen 'Helmondse risicoduels'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.