Video

Breda koopt voor 875.000 euro Koetshuis: woningen voor 46 vluchtelingen

10 november 2016 om 13:44
nl
De gemeente Breda koopt voor 875.000 euro het Koetshuis aan de Seminarieweg van de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda. Het pand wordt vanaf volgend jaar maart verbouwd tot woonruimte voor 46 statushouders, dit zijn vluchtelingen met een verblijfstatus.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De gemeenten koopt het pand vanwege de verplichting om woonruimte te regelen voor statushouders en vanwege het tekort aan goedkope huurwoningen in Breda. het Koetshuis biedt volgend jaar plaats aan 46 alleenstaande mannen, waardoor er 46 woning extra vrij komen op de reguliere woningmarkt.
De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de aankoop. Ook moet nog een omgevingsvergunning worden afgegeven. De vergunning is nodig omdat de gemeente met de huisvesting afwijkt van het bestaande bestemmingsplan.
Wethouder Patrick van Lunteren (Wonen): “Met de aankoop bieden we enerzijds 46 statushouders een dak boven het hoofd. Aan de andere kant voorkomen we dat de wachttijd voor goedkope huurwoningen voor andere Bredanaars verder oploopt.”
DagbestedingMedewerkers van ATEA gaan de statushouders begeleiden met hun intergratie. Voor iedere bewoner wordt er gekeken welke hulp er nodig is en of hij gaat studeren of werken.
ATEA zal ook het reilen en zeilen rondom het Koetshuis in de gaten houden, dingen regelen die nodig zijn en het gebied 's avonds en 's nachts beveiligen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.