Oefenduels Brabantse clubs: Willem II te sterk voor Standard Luik, FC Oss wint, RKC en NAC verliezen

10 november 2016 om 17:21 • Aangepast 21 november 2020 om 06:09
Verschillende Brabantse clubs gebruiken deze interlandperiode om oefenwedstrijden te spelen. Willem II won, maar RKC Waalwijk en NAC Breda verloren. FC Oss won het Brabantse onderonsje van Helmond Sport.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

Standard Luik - Willem II (0-1)De Tilburgers speelden in Luik tegen de nummer acht van de Belgische competitie. Jordy Croux scoorde in de eerste helft de enige treffer. Dat deed hij op fraaie wijze, door van grote afstand raak te schieten.

FC Utrecht - RKC Waalwijk (4-0)RKC Waalwijk had weinig in te brengen tegen FC Utrecht. Willem Janssen, Andreas Ludwig, Ali Uluso en Marc van de Maarel maakten de doelpunten op sportcomplex Zoudenbalch.
Bij rust was het verschil nog maar één doelpunt. Serginho Greene en Philippe van Arnhem vielen geblesseerd uit bij RKC Waalwijk.
PSV - Racing Genk (2-0)De Eindhovenaren wonnen op trainingscomplex De Herdgang van Racing Genk. Luciano Narsingh scoorde beide doelpunten. Hij benutte onder meer een strafschop.
Waasland-Beveren - NAC Breda (2-0)Ook NAC Breda vond een Belgische tegenstander om tegen te oefenen. De nummer twaalf van de Belgische competitie was te sterk voor NAC. Marquet scoorde in de eerste helft, Opuku deed dat na de rust. NAC-spits Dessers raakte vlak voor tijd nog de paal.

Helmond Sport - FC Oss (0-1)Tom Boere is de man in vorm bij de Osse ploeg. In de Jupiler League topscorer met 12 doelpunten en ook in het oefenduel tegen Helmond Sport liet de spits zich zien. Hij scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in het Brabantse onderonsje.