Advocaat verontwaardigd: 'Ik ben afgeluisterd op politiebureau Bergen op Zoom'

10 november 2016 om 17:57 • Aangepast 21 november 2020 om 06:09
nl
Strafrechtadvocaat Peter Schouten is met een klacht over een politieagent naar het Openbaar Ministerie gestapt. Volgens de raadsman werd hij op het politiebureau in Bergen op Zoom afgeluisterd toen hij een vertrouwelijk gesprek voerde met een van zijn cliënten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De agent confronteerde de advocaat in de advocatenkamer met informatie die hij in het gesprek had opgevangen. Schouten ervoer dit als poging tot het schenden van het ambtsgeheim en gaf de agent aan bij het Openbaar Ministerie.
'Niet bewust afgeluisterd'Daarop is de betreffende agent ter verantwoording geroepen. Hij verklaarde dat hij niet bewust heeft afgeluisterd, maar dat het per ongeluk ging omdat het een gehorige kamer betreft.
“We hebben dit teruggekoppeld aan de leiding. Die gaat kijken of er maatregelen nodig zijn om de kamer geluidsdichter te maken", meldt een woordvoerder van het OM.

Wachten op privacy instellingen...

'Heel ernstig'Schouten heeft weinig boodschap aan het verhaal van de agent. “Uit wat deze politieman tegen mij zei kon ik opmaken dat hij het hele gesprek moet hebben afgeluisterd”, zegt de raadsman tegen Omroep Brabant. “Bovendien heeft hij zich helemaal niet te bemoeien met wat ik met mijn cliënt bespreek. Heel ernstig en een zeer kwalijke zaak.”
Jeroen Soeteman, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, vraagt zich af of de agent zich niet schuldig maakt aan een strafbaar feit. “Het moet niet gekker worden”, schrijft hij op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...

'Dit is niet oké'Op datzelfde medium laat ook de politie van zich horen. “Bij dit incident is bij toeval gedeelte van gesprek gehoord. Dit is niet oké”, schrijft ze. De politie gaat ervoor zorgen dat het niet meer gebeurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.