Video

Duel DBS - Bavos afgelast omdat Bavos weigert op kunstgras te spelen

10 november 2016 om 17:54
nl
De KNVB heeft de wedstrijd tussen DBS en Bavos van komende zondag afgelast. De Bakelse amateurclub wil niet op kunstgras spelen zolang het onderzoek naar mogelijke kankerverwekkende stoffen niet is afgerond.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"Alle verenigingen waar wij tegen spelen en die kunstgras hebben, zijn vooraf met een brief ingelicht over ons standpunt”, vertelt Bavos-voorzitter Martien Kusters. "Zolang we niet zeker weten wat de gevolgen zijn van spelen op kunstgras, voetbalt zowel de jeugd als senioren niet op kunstgras."
VoorstelBavos heeft nog het voorstel aan DBS gedaan om de wedstrijd in Bakel te spelen, maar dat wilde de Eindhovense vereniging niet. "Dat hebben we te respecteren", aldus Kusters.
De voetbalbond bevestigt donderdagmiddag dat het duel in de 4e Klasse G is afgelast. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, laat een woordvoerder weten.
DiscussieBavos zou eigenlijk op bezoek moeten bij DBS. De Eindhovense club speelt zijn duels op kunstgras. Na een tv-uitzending van Zembla ontstond discussie over risico’s van het spelen op kunstgras.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt de gevaren van kunstgras met rubberen korrels. Voor het einde van dit jaar moet meer bekend worden over de risico’s.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!