Aannemer draait op voor te lage spoorbrug over Máximakanaal Den Bosch

10 november 2016 om 17:59
nl
Aannemer Boskalis is begonnen met het herstel van de spoorbrug over het Máximakanaal bij Den Bosch. Na de bouw van de brug werd ontdekt dat die een paar centimeter te laag is. Het bouwbedrijf schraapt nu een paar centimeter van het beton aan de onderkant van het viaduct. Dat werk levert geen hinder op voor het treinverkeer, liet opdrachtgever ProRail donderdag weten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"De herstelwerkzaamheden zijn voor rekening van de aannemer",  liet de spoorbeheerder weten. "Over de kosten doen we geen mededelingen.''
Waterpeil verlaagdKort voor de opening van het nieuwe kanaal eind 2014 werd ontdekt dat de spoorbrug zo'n vier centimeter te laag was. Om schepen niet in problemen te brengen, werd het waterpeil tijdelijk verlaagd. Bijna twee jaar werd er gediscussieerd over een oplossing.
Volgens de betrokken partijen is het niet nodig de brug hoger te maken en is het ook veilig en acceptabel om een beetje beton weg te halen aan de onderkant. De werkzaamheden moeten begin december zijn afgerond. Na de uitvoering kan het waterpeil op de gewenste hoogte worden gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.