Video

Burgemeester Someren: 'Bandenbrand voor het weekend geblust'

11 november 2016 om 07:28 • Aangepast 21 november 2020 om 06:09
nl
Volgens burgemeester Alfred Veltman van Someren is er een 'doorbraak' in de brand in Someren-Heide. Hij denkt dat de brand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen voor het weekend geblust kan zijn. Dit omdat de blusmethode aanslaat.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

LEES OOK: Niemand kan de brand in Someren-Heide blussen: 'Dit kan nog weken duren'
Veltman benadrukt dat de brandweer dan wel door moet kunnen werken. Ook wanneer de rook richting de nabijgelegen woonwijk gaat moet er doorgewerkt worden. De burgemeester roept mensen op hun ramen en deuren gesloten te houden, maar benadrukt dat er geen gevaar is voor de volkgsgezondheid. De bewoners van Someren-Heide krijgen hier een brief (Word, 21kB) over.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Basisschool Someren-Heide twee dagen dicht vanwege dagenlange brand Woensdag werd nog bekend gemaakt dat het werk stilgelegd zou worden als de wind over de woonwijk gaat. Dit is nu niet meer het geval. "Wij willen die brand uit", aldus Veltman nu.
Veel inwoners waren er dinsdag al klaar mee. “De rook hangt op mijn oprit en ik kan niet ademen als ik mijn huis in wil. Dat vind ik onverteerbaar”, zei één van de bewoners tijdens een informatiebijeenkomst. Dorpelingen hebben last van de ongemakken die de brand met zich meebrengt. “Mijn kinderen slapen nu al elders. Als jij zegt dat het nog maar een week duurt dan betekent dat ik in totaal anderhalve week niet kan werken”, vertelde een boze vader.

Wachten op privacy instellingen...

Schadelijke stoffenBehalve lasten zijn er ook veel zorgen. Zijn de stoffen die bij de brand zijn vrijgekomen schadelijk of niet, vragen bewoners zich af. Er zijn volgens de burgemeester geen waarden gemeten die schadelijk zijn. Ook de roetdeeltjes die op grond zijn terechtgekomen, zijn volgens de gemeente ongevaarlijk.
De inwoners van het dorp twijfelen daaraan. “U zegt dat het niet schadelijk is. Nou dan zetten wij een camper neer bij de brand en dan mag u daar slapen”, stelde een andere bewoner disndag al aan burgemeester Veltman voor. “Dan mag u daar de hele nacht slapen en dan wil ik u de volgende ochtend wel spreken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!