FC Oss-trainer Gesthuizen wordt afgerekend op komende twee duels

10 november 2016 om 20:06
nl
Het lijkt er op dat de komende twee wedstrijden bepalend zijn of François Gesthuizen trainer van FC Oss blijft. De Osse ploeg staat voorlaatste in de Jupiler League en treft achtereenvolgens de directe concurrenten Achilles'29 (uit) en Jong FC Utrecht (thuis). "Ik hoef hem niet uit te leggen dat die twee wedstrijden van groot belang zijn", zegt directeur Peter Bijvelds.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Er was onlangs een spandoek en er waren spreekkoren. Gericht aan François Gesthuizen, want de trainer staat behoorlijk onder druk in Oss. Niet verwonderlijk, want de resultaten vallen vies tegen. Het probleem is meteen duidelijk bij een blik op de statistieken, de ploeg krijgt veel te veel goals tegen.
'Voetbal moet leiden tot resultaat'Trainer François Gesthuizen werkt met zijn team hard aan dat probleem en hij krijgt intern nog steun. Al brokkelt die af. "Ik heb de spreekkoren ook gehoord", zegt Peter Bijvelds, directeur van FC Oss. "Alle steun is dus een groot woord. François is een doorgewinterd voetbaldier dus hij weet als geen ander dat uiteindelijk het voetbal ook moet leiden tot resultaat."  
'Ik weet hoe het werkt in de voetballerij'Het opmerkelijke is dat FC Oss helemaal niet zo slecht voetbalt. Sterker nog, de ploeg heeft met spits Tom Boere de huidige topscorer van de Jupiler League in huis. Gesthuizen nu de laan uit sturen, geeft geen pas. De kritische geluiden van het publiek lijken in eerste instantie vooral gebaseerd op de vrees voor weer een teleurstellend seizoen voor FC Oss. Toch beseft Gesthuizen zelf ook dat er uiteindelijk resultaat moet komen.
"Ik steek er zelf het maximale in", zo zegt de coach over zijn situatie. "Alles wat ik kan en moet doen, doe ik. Ik kan mezelf niets verwijten, maar weet wel hoe het werkt in de voetballerij. Als resultaten uitblijven, kijkt iedereen vaak naar de trainer."
Komende duels van groot belangDe positie van trainer Gesthuizen zal na de komende twee wedstrijden tegen het licht worden gehouden. FC Oss speelt namelijk tegen de directe concurrenten Achilles'29 en Jong FC Utrecht. "Je wordt als verantwoordelijke continu beoordeeld en ik hoef hem niet uit te leggen dat die twee wedstrijden van groot belang zijn", klinkt het enigzins dreigend uit de mond van directeur Bijvelds.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.