Lange celstraf geëist voor liquidatie Mahmut Karaman in Valkenswaard

10 november 2016 om 19:21
nl
Tegen de 50-jarige Amsterdammer die wordt verdacht van het liquideren van de 33-jarige garagehouder Mahmut Karaman eind 2014 in Valkenswaard is donderdag 22 jaar cel geëist.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Karaman werd op 30 december 2014 in het kantoor van zijn garage vier keer van dichtbij beschoten. Volgens de officier van justitie was de vijftigjarige Amsterdammer de schutter. Op twee van de vier hulzen die werden gevonden is DNA ontdekt dat waarschijnlijk van hem is.
'Bewuste samenwerking'Tegen een 38-jarige Utrechter werd donderdag 21 jaar cel geëist. Volgens de officier van justitie was deze man betrokken bij de voorverkenning. Dat maakt hij op uit telefoongegevens.
"Hij is weliswaar niet fysiek aanwezig geweest bij de moord maar hij vervulde een belangrijke rol. Zijn bijdrage om het gezamenlijke plan en doel te laten slagen is dusdanig grootgeweest dat er sprake was van een nauwe en bewuste samenwerking."
Motief niet gevondenDe verdachten werden eind november vorig jaar aangehouden. Een duidelijk motief voor de moord is door het Openbaar Ministerie niet gevonden. De zaak gaat 14 en 16 november verder. Dan komt de verdediging aan het woord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.