Video

Noodnummer brand Someren 24 uur bereikbaar... maar alleen tussen 9 en 5 uur

11 november 2016 om 07:01
nl
De brand in Someren-Heide houdt al vier dagen de gemoederen goed bezig. De gemeente heeft daarom donderdag een noodnummer geopend waar omwonenden 24 uur per dag hun vragen kunnen stellen. Althans zo staat het in de bewonersbrief die de gemeente donderdag verstuurde.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Echter als je belde, speelde er een bandje af met de boodschap dat er maar tot vijf uur gebeld kan worden. Donderdagavond is het nummer weer opengesteld voor bellers.
De gemeente heeft naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep Brabant het noodnummer dusdanig aangepast dat je meteen iemand aan de lijn krijgt.  
Bandje met infoHet bandje duurde ongeveer een minuut waarna een keuzemenu volgde. Daar kon je kiezen voor allerlei spoedgevallen, maar er werd met geen woord gerept over de brand. Na de opsomming van het keuzemenu werd de verbinding verbroken.
ZIE OOK: Burgemeester Someren: 'Bandenbrand voor het weekend geblust'
In de brief (Word, 21kB) roept de gemeente bewoners op om te bellen als ze geen onderdak bij vrienden of familie kunnen regelen. Maar na vijf uur was dat dus niet meer mogelijk.
'Ik dacht eerst dat het een foutje was'Dat is tegen het zere been van Mely Rooymans. Zij is eigenaresse van bed& breakfast 't Heideroosje dat op slechts tien meter afstand van de brand ligt. "Ik probeer de gemeente al twee keer te bellen omdat ik informatie wil en een slaapplek wil regelen. Eerst dacht ik nog dat het foutje was en dus probeerde ik het tien minuten later nog eens."
ZIE OOK: Basisschool Someren-Heide twee dagen dicht vanwege dagenlange brand
Haar huis - en de bed& breakfast - heeft veel last van de rook en van roetdeeltjes. "Ik kan hier gewoon niet blijven en wil dus ergens anders overnachten", licht ze toe. "Het is echt tekenend voor hoe de communicatie van de gemeente is geregeld. Eigenlijk sta ik hier niet meer van te kijken", zegt ze boos. "Het is dat het zo knullig is en dat ik er last van heb, anders zou ik er om moeten lachen zo kinderachtig is het geregeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.