Talent uit Brabant ook welkom op bijzonder muziekfestival November Music: Vonk speelt Wunderkammer

10 november 2016 om 21:19
nl
De Tilburgers van muziektheater spelen zaterdag hun premiére 'Wunderkammer'. Ze spelen 'm twee keer en hij is al bijna uitverkocht. Een mooi resultaat op muziekfestival November Music waar veel nieuwsgierige mensen rondlopen maar toch ook erg veel die verstand hebben van muziek.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Wunderkammer is geschreven door de Brabantse componiste Nicoline Soeters. De titel verwijst naar de speciale vertrekken die in het verleden werden ingericht door de welgestelden om hun collecties aan vrienden en bekenden te tonen. Het kon gaan om schelpen maar ook om opgezette dieren of Chinees porselein; de Wunderkammers waren vaak een bijzondere mix van kunst en wetenschap van laboratorium en museum.
Spelen in een vitrineTijdens de voorstelling lijken de musici ook in een soort vitrines te staan. Ze zitten niet achter glas maar spelen wel in een houten kubus die precies hun eigen ruimte aangeeft. De musici en de klanken die ze voortbrengen worden zo uitgestald als iets opmerkelijks, iets bijzonders.
Vonk is een vrij jong gezelschap met voor het merendeel musici die in Tilburg zijn afgestudeerd. Ze spelen ook werk van andere componisten maar met Nicoline Soeters hebben ze langzamerhand een bijzondere band opgebouwd en zo kon zij haar muziek componeren terwijl ze al wist welke musici het gingen uitvoeren. Een deel van de klanken die je in Wunderkammer hoort, bedacht ze met de musici samen.
[tweet:https://twitter.com/NovemberMusicNL/status/780112555666583552]
Tien dagen muziekNovember Music duurt dit jaar voor het eerst tien dagen. Het festival haalt musici uit de hele wereld maar zoekt ook in Brabant naar nieuw talent zoals Vonk. De nadruk in het programma ligt op de komende dagen. Voor de liefhebbers van niet alledaagse muziek is er tot en met zondag van alles te beleven in Den Bosch.
En er zijn dus nog een paar kaartjes voor Wunderkammer.
[TWEET:https://twitter.com/NovemberMusicNL/status/787240163051122688]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.