Video

Bergse winkel moet mogelijkheden groene chemie 'verkopen'

11 november 2016 om 11:07 • Aangepast 21 november 2020 om 06:07
nl
Een lamp van geitenmaag, een designschaal van olifantsgras, een bidon van suikerriet. Met dit soort producten in een tijdelijke winkel in de binnenstad wil de gemeente Bergen op Zoom de biobased economy, oftewel groene economie, beter aan de man brengen. Alles draait om biologische grondstoffen die olie vervangen en zorgen voor een meer milieuvriendelijke economie.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De eerste 'biobased pop-up store van Nederland' opent vrijdagmiddag haar deuren aan de Kortemeestraat in de Bergse binnenstad.

Wachten op privacy instellingen...

PioniersrolBergen op Zoom wil in Nederland een pioniersrol vervullen op het gebied van biobased onderwijs en technologie. Zo staat op het terrein van kunststoffengigant Sabic - het voormalige General Electric Plastics - de Green Chemistry Campus, waar nieuwe technieken worden ontwikkeld en nieuwe uitvindingen worden ondersteund.
Wethouder Arjan van der Weegen: "Met onze pioniersrol in de biobased economy willen we onze regio internationaal op de kaart zetten, bijdragen aan een beter milieu en voor extra werkgelegenheid zorgen. Wij zien op dit moment nog een groot verschil tussen wat de gemeente al bijdraagt aan de biobased economy en wat de inwoner hiervan weet. De tijd is nu aangebroken om hiermee naar buiten te treden".
WinkelVolgens de wethouder is de tijdelijke winkel dé manier om mensen kennis te laten maken met groene economie. "Het concept is super. Je stapt een kas in plaats van een winkel binnen, dit laat het groeiproces van biobased producten zien. Vervolgens kom je steeds bijzonderdere objecten tegen en ga je als biobased expert naar buiten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.