Video

Dagenlange brand recyclingbedrijf Someren-Heide voorbij, nog wel veel rook [FOTO'S]

11 november 2016 om 17:56 • Aangepast 21 november 2020 om 06:07
nl
De grote brand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide is na zes dagen eindelijk onder controle. Rond tien uur vrijdagochtend werd het sein brand meester gegeven. De komende dagen kan nog wel witte rook van het rubberen materiaal afkomen, het gaat om waterdamp. Burgemeester Alfred Veltman maakte dit vrijdagmiddag bekend tijdens een persconferentie.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

De bedrijfsbrand ontstond zondag in een enorme hoeveelheid rubberen banden. Het bestrijden van de brand was complex. Met koelen en afvoeren van gedeelten van het brandende materiaal lukte het de brandweer uiteindelijk het vuur te blussen.
Veltman is 'erg blij dat deze fase achter de rug is'. De  Hij benadrukte dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest. Uit metingen blijkt dat de waarden die bij de brand vrijkwamen ruim onder de kritieke grenswaarden zijn.Wel geldt nog steeds het advies om niet onnodig in de rook te verblijven.
Ventileren woningBij hinder moeten bewoners nog steeds de ramen en deuren gesloten houden en de luchtventilatie uitzetten, zo staat in een bewonersbrief. Is er geen overlast, dan is het wel weer mogelijk om de woning te ventileren. Het vervuilde bluswater wordt afgevoerd. Het waterschap houdt de kwaliteit van het slootwater in de gaten.
Wie de troep opruimt in het dorp is nog niet duidelijk. De gemeente is hierover in gesprek met recyclingbedrijf Van den Hoogen, waar het vuur woedde.

Wachten op privacy instellingen...

Scholen weer openBij de basischolen St. Jozefschool in Someren-Heide en De Vonder in Someren -Eind zijn metingen verricht door de brandweer en de Veiligheidsregio. Op basisschool St. Jozef is niet gevonden, bij De Vonder zijn roetdeeltjes op het speelterrein aangetroffen. De roetdeeltjes worden komend weekend opgeruimd. Ook wordt de speelplaats goed gereinigd.
De St. Jozefschool gaat maandag weer open. De school was afgelopen donderdag en vrijdag dicht vanwege de brand.
ZIE OOK: Laatste dag van brand in Someren-Heide? Iedereen hoopt het!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.