Video

Ouders Niels Pijnenburg teleurgesteld: 'Het is niet te verkroppen'

11 november 2016 om 18:12 • Aangepast 21 november 2020 om 06:07
nl
Huilende nabestaanden verlaten na de rechtszaak rondom de dood van Niels Pijnenburg de rechtbank. Justitie heeft zojuist vrijspraak geëist voor de taxichauffeur die tijdens het laatste ritje van hun zoon reed. Dat is voor de ouders niet te bevatten.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

De ouders hebben gestreden voor rechtvaardigheid voor hun zoon. Eerder werd de chauffeur vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Niels maar via een Artikel 12-procedure bij de rechbank wisten ze alsnog vervolging af te dwingen. Dit keer voor het feit dat de taxichauffeur Niels hulpeloos achterliet op straat. Zij geloven het verhaal van de chauffeur niet. "Het is voor ons niet te verkroppen dat hij is doorgereden terwijl Niels zo gewond was", vertelt vader Geert. "We hadden echt gehoopt dat hij daarvoor veroordeeld zou worden."

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de chauffeur hield hij er geen rekening mee dat Niels gewond was. Hij dacht dat Niels een vluchtende klant was die niet wilde betalen. "Het is geen moment in me opgekomen dat Niels gewond kon zijn", vertelt de chauffeur in de rechtbank. "Als ik had geweten dat Niels gewond was geweest, was ik uitgestapt."
LEES OOK: Chauffeur over dodelijke taxirit: 'Als ik wist dat Niels gewond was, was ik uitgestapt'
Spanning in de zaalDit verhaal werd niet alleen door de ouders niet geloofd maar ook de rest van de nabestaanden reageerden vol ongeloof. Terwijl de uit Afganistan afkomstige chauffeur, met behulp van zijn tolk zijn verhaalt vertelt, zitten velen van hen nee te schudden. Hoofden buigen verslagen naar voren en een paar van de ruim veertig nabestaanden in de zaal vechten tegen hun tranen die zichtbaar prikken achter de ogen. "Dit geloof ik niet", mompelt een nabestaande. De familie van de chauffeur, die ook in de zaal zitten, reageren snauwend. "Jij bent er toch ook niet bij geweest."
En dat is ook wat deze zaak zo lastig maakt voor iedereen. Niemand, behalve de chauffeur, weet precies wat er gebeurd is ín de taxi in die nacht in mei 2014. En dus moet justitie afgaan op de verklaring van de taxichauffeur en de uitslagen van de onderzoeken. Die zijn in het voordeel van de chauffeur en dus is de eis ook deze keer vrijspraak.
Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.