Boswachter Frans krijgt zijn uitkijktoren over de Kampina: 'Reuze dank!'

11 november 2016 om 17:25 • Aangepast 21 november 2020 om 06:07
nl
Het afscheidscadeau voor boswachter Frans Kapteijns komt er. Er is genoeg geld gedoneerd voor een uitkijktoren in natuurgebied Kampina, tussen Boxtel en Oisterwijk. “Reuze dank aan alle supporters”, twittert hij.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

“Ik wreef mijn ogen uit toen ik zag dat het bedrag voor de #TourdeFrans gehaald was. Ik besef nu pas dat ik een ontzettend mooi afscheidscadeau heb gekregen”, laat hij weten. De uitkijktoren kost tussen de vijftigduizend- en negentigduizend euro. Een groot deel van het bedrag was al binnen. De rest werd via een crowdfundingsactie bij elkaar gesprokkeld.  Er was minstens dertigduizend euro nodig, maar ‘hoe hoger de bijdrages, hoe hoger de toren’. Inmiddels is er 30.100 euro binnen en kan er nog twaalf uur gedoneerd worden.
Met pensioenKapteijns ging eind september met pensioen. Hij stopte na ruim 25 jaar bij Natuurmonumenten. Om zijn afscheidscadeau te realiseren, werd de crowdfundingsactie  gestart.
Kapteijns nam trouwens niet helemaal afscheid. Hij blijft de titel 'boswachter Frans' dragen. En hij blijft ook als vrijwilliger actief bij Natuurmonumenten. Ook blijft hij op Omroep Brabant te horen met Stuifmail, een wekelijkse rubriek waarin hij vertelt wat de natuur te bieden heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.