Voormalig topvolleyballer Bas van de Goor ernstig ziek

11 november 2016 om 18:44
nl
Oud-volleyballer Bas van de Goor is ernstig ziek. De 45-jarige winnaar van olympisch goud op de Spelen van 1996 lijdt aan lymfeklierkanker. Dat maakte hij vrijdag op de website van zijn foundation bekend.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Van de Goor weet nog niet welk type lymfeklierkanker hij onder de leden heeft. Hij heeft al langer diabetes. Met de Bas van de Goor Foundation wil hij mensen met diabetes prettiger laten leven door middel van sport.
De in Oss geboren Van de Goor maakte het nieuws bekend op de website van zijn foundation. "Ik heb vervelend nieuws. Er is bij mij lymfeklierkanker ontdekt. De afgelopen tijd heb ik allerhande onderzoeken ondergaan. Als het type lymfeklierkanker definitief duidelijk is, wordt er een behandelplan opgesteld."
FoundationVan de Goor begon met de foundation om mensen te laten voelen dat ze ook een mooi leven kunnen leiden met diabetes. Zijn werk bij de foundation legt hij voorlopig grotendeels naast zich neer. "Dit betekent dat ik me de komende tijd volledig ga richten op de behandeling en genezing van deze ziekte, met als gevolg dat ik voorlopig minder tijd zal besteden aan de Foundation."
In zijn actieve carrière won Van de Goor veel prijzen als volleyballer, met Olympisch goud in 1996 als hoogtepunt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.