Het gaat vriezen! Dichte mist en kans op gladheid: KNMI geeft code geel af

11 november 2016 om 19:47 • Aangepast 21 november 2020 om 06:07
nl
Wie in Brabant de komende avond en nacht de weg opgaat moet bedacht zijn op gladheid. Het KNMI heeft voor onze provincie code geel afgegeven. Door bevriezing van natte weggedeelten of door 'aanvriezing' kan er plaatselijk gladheid ontstaan, aldus de weerdienst.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Verkeer in de spits moet al rekening houden met eventuele gladheid. Margot Ribberink van Weer.nl adviseert weggebruikers vooral op te letten op viaducten en bruggen. Niet alleen vanwege de gladheid, maar ook omdat er her en der in de provincie mistbanken kunnen ontstaan.
De VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht vrijdagavond een grote strooiactie. Afgelopen maandag werd er voor het eerst al gestrooid. Volgens de VID lopen de wegen die de hele dag in de schaduw hebben gelegen, en dus nog nat zijn, het grootste risico.

Wachten op privacy instellingen...

MistbankenVolgens het KNMI kunnen alle weggebruikers last hebben van de weersomstandigheden. "Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen”, adviseert de weerdienst.
Pas in de loop van zaterdagochtend stijgt de temperatuur weer en verdwijnt de plaatselijke gladheid, is de verwachting van het KNMI. Code geel geldt voor het hele land, met uitzondering van de waddeneilanden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.