PSV verliest weer van Ajax, ploeg zakt weg in Eredivisie

11 november 2016 om 22:38 • Aangepast 21 november 2020 om 06:07
De vrouwen van PSV hebben vrijdagavond op bezoek bij Ajax verloren. Het werd 2-1 voor de Amsterdammers. Door de nederlaag zakt de ploeg van trainer Nebojsa Vuckovic twee plaatsen in de Eredivisie.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Op bezoek bij de koploper kwam PSV na ongeveer een half uur spelen op een 1-0 achterstand. Marjolijn van den Bighelaar, topscorer van de Eredivisie, zette de Amsterdammers op voorsprong. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd leek Merel van Dongen het duel te beslissen door de 2-0 op het scorebord te zetten. Vanity Lewerissa deed drie minuten later echter iets terug: 2-1.
In de slotfase kreeg Daphne Koster rood, waardoor PSV in een overtalsituatie een ultieme poging kon ondernemen om in Amsterdam een punt te pakken. In een zinderende slotfase kregen de Eindhovense dames het niet voor elkaar een tweede doelpunt te maken, waardoor 2-1 de eindstand was. Eerder dit seizoen werd in eigen huis met dezelfde cijfers verloren.
Zesde in EredivisieDoor de nederlaag blijft PSV op tien punten uit negen duels staan. Concurrenten sc Heerenveen en Telstar zijn vrijdag op de ranglijst voorbij PSV gegaan. Heerenveen won van ADO Den Haag (2-1) en Telstar versloeg PEC Zwolle (1-4), waardoor die clubs na negen wedstrijden op elf punten staan.