Flitspaal op de Europaweg in Helmond is echte 'melkkoe'

12 november 2016 om 14:55
nl
Hardrijders op de Europweg in Helmond leveren de overheid flink wat geld op. De flitspaal die daar staat is de nummer twee ‘melkkoe’ van Nederland qua flitspalen. Dit meldt de Telegraaf zaterdag.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Al 35.772 automobilisten zijn dit jaar geflitst op de Europaweg. Naar schatting spekt dit de staatskas met zo’n 1,8 miljoen euro, schrijft de krant. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde bekeuring van 52,50 euro.
ZIE OOK: In Helmond kennen ze de beruchte flitspaal op de Europaweg: 'Soms pakt die er tien achter elkaar'
In Brabant loop je sowieso grote kans geflitst te worden. Alleen in de provincie Zuid-Holland staan meer flitspalen. Het gaat om respectievelijk 199 en 106 kasten. De flitspaal die het meest oplevert, vind je overigens in Hilversum aan het Oostereind. Ruim 76.000 mensen werden daar al op de bon geslingerd.
Minder flitspalen, meer bekeuringenHet is voor het eerst dat we per paal kunnen zien hoeveel bekeuringen die oplevert, vertelt Ernst Koelman van de Dienst Verwerking Openbaar Ministerie. De palen zijn namelijk gedigitaliseerd. En ondanks dat het aantal flitskasten in Nederland van 1400 naar 612 is gegaan, leveren ze meer geld op. Ze staan allemaal aan en er wordt niet meer gewerkt met filmrolletjes die vol kunnen raken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.