Beloning voor gouden tip over brand Someren-Heide

12 november 2016 om 18:13 • Aangepast 21 november 2020 om 06:06
nl
Degene met de gouden tip over de oorzaak van de brand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide, krijgt een beloning. Onderzoeksbureau Stekelenburg bekijkt de zaak en plaatste zaterdagochtend een oproep in het Eindhovens Dagblad. Mensen die meer weten over de brand, wordt gevraagd zich te melden.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Het bureau is ingeschakeld door de verzekeringsmaatschappij van het bedrijf. Er bestaan vermoedens dat de brand, die zes dagen woedde, is aangestoken. “Autobanden vliegen niet zomaar in brand”, zegt Jan Stekelenburg van het onderzoeksbureau.
ZIE OOK: Bewoners Karspoor op de vlucht voor rook na enorme brand in Someren-Heide
Hoogte beloning onbekendHoe hoog de beloning is, wordt niet bekendgemaakt. “Daar doen wij nooit uitspraken over”, aldus Stekelenburg. Ook is het zo dat hoe bruikbaarder de tip is, hoe hoger het bedrag wordt.

Wachten op privacy instellingen...

De bedrijfsbrand in Someren-Heide ontstond in de nacht van zaterdag op zondag in een enorme hoeveelheid rubberen banden. Het bestrijden van de brand was complex. Met koelen en afvoeren van gedeelten van het brandende materiaal lukte het de brandweer uiteindelijk het vuur te blussen.
ZIE OOK: Dagenlange brand recyclingbedrijf Someren-Heide voorbij, nog wel veel rook [FOTO'S]
'Veel verloren gegaan' Stekelburg denkt dat hij het vooral moet hebben van getuigen, omdat technisch onderzoek op het terrein weinig op zal leveren. “Ik acht de kans klein dat we er dan uitkomen. Er is veel verloren gegaan door de brand”, vertelt hij. Hij hoopt daarom dat mensen die iets gezien hebben, afgelopen zaterdagnacht rond halfdrie, zich melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.