Stomen in Someren: Basisschool De Vonder helemaal schoongespoten na bandenbrand

12 november 2016 om 15:52 • Aangepast 21 november 2020 om 06:06
nl
Bij Basisschool De Vonder in Someren-Eind zijn ze met een flinke schoonmaakklus bezig. Dit hele weekend worden de speelplaats, muren, deuren en ramen onder handen genomen. Alle roet die na de grote brand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen is achtergebleven, wordt weggestoomd.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Willy Looymans en zijn collega zijn al sinds zaterdagochtend acht uur aan het schoonmaken. Met een grote stoomreiniger spuit hij alle roetdeeltjes weg. “We zijn zeker tot het donker bezig. Dan stoppen we, want dan zien we niks meer. Zondag kom ik terug en dan hoop ik dat ik het maandag voor elkaar heb”, vertelt hij.
ZIE OOK: Zeer grote brand bij recyclingbedrijf in Someren-Heide zorgt nog steeds voor veel rook
Flink stuk te gaanAl met al hebben ze een oppervlakte van 1200 vierkante meter te reinigen. En gelukkig voor Looymans heeft hij daar de hogedrukreiniger voor. “Dat gaat toch een stuk sneller dan met een spons of borstel”, zegt hij. Als het goed is kunnen de leerlingen maandag dus weer in een schone school en vooral op de speelplaats. De afgelopen dagen moesten de kinderen binnenblijven vanwege alle roet.

Wachten op privacy instellingen...

Bij recyclingbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide ontstond zondag een grote brand. Een enorme hoeveelheid rubberen banden ging in vlammen op. Het bestrijden van de brand ging niet zomaar en daarom werd pas na zes dagen het sein brand meester gegeven.
Een andere school, basisschool St. Jozef in Someren-Heide, bleef donderdag en vrijdag zelfs dicht vanwege de brand. De leerlingen die nergens terecht konden, werden opgevangen in de basisschool in Someren-Eind.
ZIE OOK: De grote brand in Someren-Heide in beeld
Wie ruimt rest op?Wie de overige troep in het dorp opruimt, is nog niet duidelijk. De gemeente is hierover in gesprek met het recyclingbedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.