Zes weken na grote brand wordt er weer gevoetbald bij VV Oosterhout

12 november 2016 om 16:07
nl
De voetballers van VV Oosterhout kunnen eindelijk weer thuiswedstrijden spelen. Sinds de brand van afgelopen oktober waarbij het clubhuis tot de grond toe afbrandde, hebben de voetballers alleen maar uitwedstrijden gespeeld. Er zijn nu tijdelijke kleedkamers en een kantine neergezet, waardoor er weer genoeg faciliteiten zijn om andere clubs te kunnen ontvangen.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Bij de brand raakte ook een deel van het kunstgras beschadigd. Na inspectie van de afgebrande kantine werd vastgesteld dat de brand waarschijnlijk niet is aangestoken.
“Ik ben blij dat we weer thuis kunnen spelen”, vertelt voorzitter Bert-Jan de Ronde. Het was in het weekend heel stil op het sportcomplex afgelopen weken.  Maar als je nu de kantine binnenstapt, is het gewoon weer gezellig druk.
LEES OOK: Drama voor vv Oosterhout: verwoestende brand legt kantine, kleedkamers en tribune in de as [VIDEO]
Veel hulp “Het is natuurlijk wat kleiner. En er zijn nog een paar technische zaken met de stroom die we moeten oplossen, maar het is helemaal goed zo”, aldus de voorzitter. Het tijdelijke clubhuis bestaat uit geschakelde containers. “Maar we hebben alles. De bar is met acht vrijwilligers in één avond getimmerd. De geluidsinstallatie hadden we nog. En dat kastje komt van de tweedehandswinkel. En we hebben ook gewoon veel hulp gehad van mensen uit Oosterhout.”
Hoelang VV Oosterhout in de tijdelijke kantine moet zitten is nog niet duidelijk. “We zijn eerst heel hard bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen. Nu dat is gelukt gaan we weer verder kijken. Maar ik weet wel dat als we weer kunnen gaan bouwen, het dan binnen vijf maanden staat”, aldus de Ronde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.