Video

Mathieu van der Poel klasse apart tijdens Grote Prijs van Brabant

12 november 2016 om 17:16 • Aangepast 21 november 2020 om 06:06
nl
Mathieu van der Poel heeft zaterdagmiddag de Grote Prijs van Brabant op zijn naam geschreven. In Rosmalen toonde de Brabander zijn klasse en maakte zijn favorietentatus waar. Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis kwamen na Van der Poel over de streep. Bij de vrouwen ging de winst naar Sophie de Boer. Ze liet Maud Kaptheijns en Manon Bakker achter zich.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Na enkele veldritten in België stond er zaterdag een cross op het programma in Nederland. De Grote Prijs van Brabant werd voor het laatst gereden in 2014, toen won Lars van der Haar. Van der Poel had van de vorige winnaar geen concurrentie, want door een blessure was Van der Haar niet aanwezig.
Van der Poel ging al vroeg in de wedstrijd zijn eigen weg, solo reed hij over de streep. "Dit was een parcours waarop veel techniek vereist was. Dan doe ik het liefst mijn eigen ding, dus snel afstand nemen van de rest." Dat hij in de laatste ronde onderuit ging bracht de overwinning niet meer in gevaar. Hij won voor de uit Veldhoven afkomstige Van Kessel, die voor de tweede keer in drie dagen het podium haalde tijdens een wedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...

Kaptheijns tweedeBij de vrouwen eindigde Kaptheijns als tweede in de Grote Prijs van Brabant. De uit Westerhoven afkomstige moest net haar meerdere erkennen in De Boer. Het gat met nummer drie Manon Bakker was groter.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.