'Beste ploeg Tweede Divisie' Kozakken Boys wint topper van AFC met ruime cijfers, UNA gelijk

12 november 2016 om 17:48 • Aangepast 21 november 2020 om 06:05
Op bezoek bij AFC heeft Kozakken Boys zaterdag indruk gemaakt in de Tweede Divisie. De ploeg uit Werkendam won met 1-4 van AFC. Door de zege haalt Kozakken Boys de Amsterdammers in en mengt het zich in de strijd om de eerste plaats. UNA speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Katwijk.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Bij Kozakken Boys stond Berry Powel voor het eerst na zijn spierblessure weer in de basis. Hij bekroonde de rentree al snel met een doelpunt. Op aangeven van Raily Ignacio scoorde hij na acht minuten de 0-1. Tien minuten later maakte Ignacio zelf de 0-2.
Vijf minuten later scoorde AFC de aansluitingstreffer via Koen Bosma. Ignacio bracht de marge weer op twee door in de laatste minuut van de eerste helft de 1-3 te scoren. Tien minuten na rust maakte Powel ook zijn tweede van de middag, hij bracht de 1-4 eindstand op het scorebord.

'Beste ploeg'Met de 1-4 zege op concurrent AFC heeft Kozakken Boys indruk gemaakt. Jack van Gelder noemde de Brabantse ploeg 'de beste ploeg die ik tot nu toe in de Tweede Divisie zag'. Mathijs Groenewoud, hoofdredacteur van Het Amsterdamsche Voetbal, was ook positief over de Kozakken. Hij had het koud toen hij de wedstrijd bekeek vanaf de zijkant. "Maar goede spel Kozakken Boys maakt veel goed."

Gelijkspel UNAUNA speelde zaterdagavond thuis tegen Katwijk. Binnen een minuut stond de geplaagde ploeg al op achterstand. Lang duurde dat niet, binnen tien minuten maakte Niek van Boekel de gelijkmaker. Nadat Katwijk een kwartier na rust weer op voorsprong kwam, maakte Van Boekel in de absolute slotfase de gelijkmaker. Door zijn treffers eindigde het duel in 2-2.

Ranglijst Tweede DivisieDoor de zege haakt Kozakken Boys aan in de top van de Tweede Divisie. Op doelsaldo staat de ploeg nu tweede, net als GVVV en AFC heeft het na twaalf wedstrijden 24 punten. Koploper Jong AZ staat zes punten los. UNA staat na dertien wedstrijden met evenveel punten op de vijftiende plaats.