Zege voor Van Gerwen tijdens recordjacht bij Grand Slam of Darts, Van de Pas door oog van de naald

13 november 2016 om 01:22 • Aangepast 21 november 2020 om 06:05
nl
Michael van Gerwen is zaterdagavond goed begonnen aan de Grand Slam of Darts. In het toernooi waar Van Gerwen de kans krijgt om het record van meeste toernooizeges in een jaar te pakken won hij met 5-2 van Martin Adams. Benito van de Pas won in hetzelfde toernooi met 5-4 van Chris Dobey.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Tien jaar geleden speelde Van Gerwen en Adams voor het laatst tegen elkaar, in 2006. Zaterdag stonden de twee tegenover elkaar in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. Van Gerwen begon goed en kwam snel op een 3-0 voorsprong. Vervolgens gingen de legs met de darts mee en zo boekte de darter uit Gemonde een zakelijke overwinning.
Voor Van Gerwen is het de start van een toernooi dat hem bij een eindzege een record oplevert. Dit jaar won Van Gerwen al 23 toernooien, dat record deelt hij nu met Phil Taylor. Winst van de Grand Slam of Darts zou een historische 24ste toernooizege opleveren.
LEES OOK: ‘Bizar goede’ Van Gerwen op jacht naar record: ‘Honderd procent zeker dat het lukt’
Van de Pas ontsnaptVan de Pas begon heel erg sterk aan het duel. De eerste vier legs gingen naar de Tilburgse darter, die daarbij tachtig procent op zijn dubbels haalde. Bij een 4-0 stand was het echter de beurt aan Dobey, die helemaal terug wist te komen tot 4-4. In de beslissende negende leg herpakte Van de Pas zich en trok hij na meerdere matchdarts gemist te hebben de wedstrijd via dubbel vier naar zich toe.
"Ik werd er zelf helemaal zenuwachtig van", was de reactie van Van de Pas na afloop van de wedstrijd tegenover RTL7. "Ik sta 4-0 voor en zonder dat ik een wedstrijdpijl heb gehad staat het 4-4. Het was slecht van mij, maar ik ben blij met de winst."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.