Voormalig Philips-bestuurder en oudstrijder Eduard Pannenborg, op 94-jarige leeftijd overleden - Omroep Brabant

Voormalig Philips-bestuurder en oudstrijder Eduard Pannenborg, op 94-jarige leeftijd overleden

12 november 2016 om 23:21
nl
Voormalig Philips-bestuurder Eduard Pannenborg is vrijdag op 94-jarige leeftijd in zijn woonplaats Geldrop overleden. Pannenborg was ook een oudstrijder van de Prinses Irene Brigade die vanuit Engeland een belangrijke rol speelde bij de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Pannenborg was een van de drie directeuren van het Nat.Lab. van Philips. Vanaf 1969 maakte hij tot zijn pensionering in 1984 deel uit van de raad van de bestuur van Philips.
OorlogsherdenkingIn september sprak Omroep Brabant met Eduard Pannenborg naar aanleiding van de oorlogsherdenking in Brabant. Tijdens die herdenking werden Brabantse militairen herdacht die gesneuveld zijn en de Brabanders die in het verzet omkwamen.
In de reportage zegt Pannenborg dat de bijdrage van de Prinses Irene Brigade aan de bevrijding hem ‘veel voldoening’ had gegeven. Maar dat het slechts een episode was in zijn leven, zo vertelde hij. Met het werk bij Philips had hij, vond hij zelf, een grotere bijdrage aan de samenleving geleverd.
Zaterdag 19 november is de herdenkingsdienst in het Academisch Genootschap in Eindhoven. De crematie vindt in besloten kring plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.