Kinderfeestje en warm welkom in Helmond bij aankomst Sinterklaas [FOTO'S]

13 november 2016 om 18:07 • Aangepast 21 november 2020 om 06:05
nl
'Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.' Het lied werd luidkeels gezongen tijdens de intocht van Sinterklaas in Helmond. Was zaterdag de officiële aankomst in de historische binnenstad van Maassluis, zondag kwamen de Goedheiligman en zijn gevolg aan in de Brabantse stad. Duizenden enthousiaste, ongeduldige kinderen wachtten het gezelschap op bij de Kanaaldijk Noordoost, waar hij sinds lange tijd weer per stoomboot arriveerde.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Sinterklaas werd verwelkomd door burgemeester Elly Blanksma. Zij overhandigde hem de sleutel van het Kasteel van Sinterklaas, het vaste logeeradres waar de kleintjes hem ook kunnen bezoeken.


Onze fotografe was ook in Helmond en zag de Sint en zijn Pieten per stoomboot aankomen. Ze legde de vrolijke sfeer vast, de fotoserie is hier te bekijken.

Wachten op privacy instellingen...

Kinderhandjes schuddenNa een korte toespraak ging het in optocht door de Helmondse binnenstad, waar natuurlijk heel veel kinderhandjes geschud moesten worden. De Pieten trakteerden massaal op snoepgoed.

Wachten op privacy instellingen...

De Zwarte Pieten die in het Kasteel in Helmond wonen, blijven zwart. Dat maakte stichting Sinterklaasstad Helmond woensdag 9 november bekend. Bij RTL zijn alleen nog 'Roetveegpieten' te zien en tijdens de nationale intocht van zaterdag liepen er ook 'Regenboogpieten' rond.
Vanaf dinsdag is het Kasteel van Sinterklaas geopend voor publiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.