Digitale stembussen in land van Heusden en Altena zijn nu al geopend.

13 november 2016 om 11:28
nl
In het land van Heusden en Altena kan vanaf zondag al gestemd worden over een naam voor de nieuwe fusiegemeente. Op 1 januari 2019 fuseren Werkendam, Woudrichem en Aalburg tot één nieuwe gemeente. De inwoners kunnen digitaal een stem uitbrengen op één van de vier voorgestelde nieuwe namen. Gekozen kan er worden uit: Almerwaard, Altena, Altena Biesbosch en Maas& Merwe. Overigens zal niet iedereen in het land van Heusden en Altena blij zijn dat er ook op zondag gestemd kan worden.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Bij tienduizenden inwoners van het Land van Heusden en Altena viel zaterdag een bijzondere stemkaart in de bus. Het was een uitnodiging om een nieuwe naam te kiezen voor de nieuwe fusiegemeente. De stemgerechtigden, iedereen van 16 jaar en ouder, kunnen hun stem niet alleen digitaal uitbrengen maar ook heel ouderwets in een stembus deponeren. De stembussen staan in alle verzorgingshuizen in het land van Heusden en Altena. Kiezers kunnen daar echter alleen op doordeweekse dagen terecht.
Altena wordt getipt als nieuwe naamNet voor middernacht op 22 november gaat de elektronische stembus weer dicht (en is de gewone stembus al dicht) en op donderdag 24 november wordt de uitslag van de namenverkiezingen bekend gemaakt. De naam Altena is onder de inwoners van het gebied veruit het populairst als nieuwe naam.
Van 800 naar vier Voor de nieuwe naam van de fusiegemeente werden meer dan 800 ideeën de afgelopen maanden ingezonden.
Uit die enorme berg aan suggesties koos een commissie onder leiding van René Bastiaanse uiteindelijk vijf potentiële nieuwe namen gekozen, waarvan er nu vier in stemming worden gebracht. Het digitale stemmen wordt technisch verzorgd door het Bredase bedrijf Dimensus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.