(Oud-)PSV-gehalte cruciaal in moeizame zege Nederlands elftal op Luxemburg

13 november 2016 om 20:50 • Aangepast 21 november 2020 om 06:05
nl
Het Nederlands elftal is zondagavond met de schrik vrijgekomen in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg. Oranje trok, vooral dankzij oud-PSV'er Memphis Depay, moeizaam aan het langste eind: 1-3. 'Ik ga Memphis nog wel even dankjewel zeggen.'
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Bondscoach Danny Blind had een basisplaats ingeruimd voor de PSV-spelers Joshua Brenet en Bart Ramselaar. Ook de oud-Eindhovenaren Jeffrey Bruma en Giorginio Wijnaldum verschenen aan de aftrap. [Tweet:https://twitter.com/KoningsEric/status/797873874796945409] Oranje kwam vlak voor rust via Arjen Robben op een 0-1 voorsprong, maar een onhandige actie van Brenet leidde een strafschop én een 1-1 ruststand in.[Tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/797859108393287680]  Na rust, zonder de uitgevallen Robben, werd het de wedstrijd van invaller Memphis Depay. De aanvaller van Manchester United kopte eerst de 1-2 binnen en schoot vlak voor tijd prachtig raak uit een vrije trap.
Dankjewel"Ik heb Memphis nog niet gesproken, maar ik ga nog wel even 'dankjewel' zeggen. Al hoorde ik ook dat die penalty onterecht was", zei Brenet na afloop.
"Voor mijn gevoel gebeurde het buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter zei dat ik hem onderuit had getrokken, maar volgens mij was het meer een botsing. Hij deed hetslim. Hij ging voor me lopen, stopte en viel voorover. Gelukkig hebben we toch nog drie punten gepakt en daardoor ga ik wel met een positief gevoel terug naar PSV."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.