Max Verstappen bezorgt sponsor Frits van Eerd een brede lach na opzienbarende inhaalrace

13 november 2016 om 22:46 • Aangepast 21 november 2020 om 06:05
nl
Hij lachte misschien wel breder dan Max Verstappen zelf. Jumbo-baas en sponsor Frits van Eerd uit Veghel zag in Brazilië hoe de coureur van Red Bull zondag een opzienbarende inhaalrace uit de hoge hoed toverde.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

In een zeer natte race reed de Limburgse coureur binnen 16 rondes van de zestiende plek naar de derde. Het gaf Verstappen een podiumfinish en Frits van Eerd ongetwijfeld de dag van zijn leven. De foto, genomen tijdens de tv-uitzending, spreekt in ieder geval boekdelen.

Wachten op privacy instellingen...


SmaakmakerMax Verstappen was zondag dé grote smaakmaker in de Grote Prijs van Brazilië, waar de regen, die met bakken uit de hemel viel, een grote invloed had op het wedstrijdverloop en tot twee lange onderbrekingen leidde.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Dankzij een reeks fraaie inhaalacties in het laatste deel van de race reikte Verstappen tot de derde plaats in zijn Red Bull. “Het was een ongelooflijke race”, vertelde Verstappen na afloop. “Ik had wel een moeilijk moment toen mijn auto dwars ging, maar ik wist hem uit de vangrail te houden. Laat ik zeggen dat het 50 procent kunde was en 50 procent geluk. Daarna heb ik nog een paar goede inhaalmanoeuvres laten zien. Om dan ook nog op het podium te eindigen is een geweldig resultaat.”
LEES OOK: Ruud wint Formule 1-reis van 50.000 euro, 'Ik doe eigenlijk nooit mee aan prijsvragen'
Lewis Hamilton triomfeerde op het circuit van Interlagos. De Brit van Mercedes hield daarmee zijn teamgenoot Nico Rosberg voortijdig van de wereldtitel. De Duitser finishte als tweede en begint als leider in het kampioenschap aan de slotrace in Abu Dhabi over twee weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.