Van Gerwen en Van de Pas plaatsen zich voor volgende ronde Grand Slam of Darts

14 november 2016 om 00:28
nl
Michael van Gerwen heeft zondagavond ook zijn tweede poulewedstrijd in de Grand Slam of Darts gewonnen. De darter uit Gemonde won met 5-1 van Brendan Dolan uit Noord-Ierland. Van Gerwen plaatste zich met de overwinning voor de volgende ronde. Ook Benito van de Pas is al zeker van de volgende ronde na de 5-1 overwinning op Scott Mitchell.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Michael van Gerwen ging als een komeet van start en nam in korte tijd een 4-0 voorsprong. Alleen in de vijfde leg verslapte de concentratie van Van Gerwen. Doland maakte daar dankbaar gebruik van, 4-1. Maar Van Gerwen herpakte zich en trok de wedstrijd in de zesde leg definitief naar zich toe. Voor Van Gerwen kan de Grand Slam of Darts bij een eindzege een record opleveren. Dit jaar won Van Gerwen al 23 toernooien, dat record deelt hij nu met Phil Taylor. Winst van de Grand Slam of Darts zou een historische 24ste toernooizege opleveren.
Ook Benito van de Pas plaatste zich nu al voor de tweede ronde door Scott Mitchell uit Engeland met 5-1 te verslaan. De Tilburger begon sterk aan de wedstrijd door Mitchell meteen in de eerste leg te breken. Die voorsprong gaf Van de Pas niet meer prijs. Mitchel pakte nog wel de derde leg, maar daar bleef het bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.