Verdachten drugszaak tegen leden motorclub Satudarah zwijgen

14 november 2016 om 08:33
nl
In de rechtbank in Breda is maandag de zaak tegen een groot aantal leden van motorclub Satudarah begonnen. Negentien personen staan voor de rechter voor de productie van drugs en smokkel van die drugs naar Indonesië. In het drugsonderzoek werd onder meer een inval gedaan in het Tilburgse clubhuis van Satudarah.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De verdenkingen dateren al uit 2011. Toen werden met groot machtsvertoon van maar liefst vijfhonderd agenten invallen gedaan in verschillende woningen, loodsen, garageboxen, bedrijven en het clubhuis. Daarbij werden onder meer drugs, een raketwerper, motorfietsen, een aantal auto's en geld in beslag genomen.
ZIE OOK: Raketwerper en drugs in beslag genomen na inval Satudarah Tilburg
ZwijgrechtOok werden verschillende personen gearresteerd in Breda, Tilburg, Dongen, Eindhoven en Weert. Satudarah-president Angelo M. heeft maandag bij de rechtbank in Breda niets gezegd over de strafbare feiten waarvan hij wordt beschuldigd. Net als de andere hoofdverdachte Björn E. beriep hij zich op zijn zwijgrecht.
De motorclubbaas wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, de productie van drugs, witwassen en wapenbezit. De zaak kwam aan het rollen toen een politie-informant Björn E. aanwees. Die zou kwalitatief goede xtc en amfetamine maken en onder bescherming staan van de motorclub, vertelde de informant.
Lang procesVoor deze zaak-Akutan zijn twaalf zittingsdagen uitgetrokken. Op 28 november wordt de strafeis van justitie verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.