Weer naar school in Someren-Heide na grote brand: 'Fijn, alles is weer normaal'

14 november 2016 om 12:58 • Aangepast 21 november 2020 om 06:04
nl
Zo’n honderd leerlingen stonden maandagochtend te trappelen om weer naar school te gaan in Someren-Heide. Na de grote bandenbrand in het dorp was basisschool St. Jozef donderdag en vrijdag uit voorzorg dicht. Rook- en roetdeeltjes trokken over de school. Maar maandag is alles weer normaal, constateert onze verslaggever.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Dat de school twee dagen dicht was, was wat betreft de ouders het beste. “Je weet niet wat er in de lucht zweeft. Het blijven rubberen banden”, zegt een moeder. “Goed dat ze het zekere voor het onzekere hebben genomen”, zegt een ander. “En fijn dat nu alles weer normaal is.”
LEES OOK: Basisschool Someren-Heide twee dagen dicht vanwege dagenlange brand
De school heeft geen schade als gevolg van rook of roet opgelopen, vertelt de locatiemanager van de school. In het kringgesprek maandagochtend was de grote brand nog wel het gesprek van de dag. De brand en vooral het werk van de brandweer hebben indruk gemaakt op de kinderen.
Maar ook vertellen kinderen dat ze hadden genoten van de twee extra vrije dagen. Zo zijn sommigen bijvoorbeeld naar de dierentuin geweest.

Wachten op privacy instellingen...

Niks meer te ruikenIn de school en ook daarbuiten is niks meer te ruiken. Ouders vertellen onze verslaggever nog wel dat ze zaterdag en zondag nog last hebben gehad van stank van waterdamp. Iets waarvoor de gemeente voor het weekend ook had gewaarschuwd. “Het brandende rubber is geblust, maar zal nog wel enige tijd blijven roken. Deze witte rook is waterdamp en zal de komende dagen afnemen”, schreef de burgemeester vrijdag in een brief aan omwonenden.
Op de St. Jozefschool was dus geen grote schoonmaak nodig. Heel anders was dit bij Basisschool De Vonder in Someren-Eind. Daar zijn ze heel het weekend beziggeweest om alle roet weg te stomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.