500 rijkste Nederlanders krijgen Quiet 500 op hun deurmat

14 november 2016 om 13:00
nl
Alle miljonairs die in de Quote 500 staan krijgen deze week een exemplaar van de Quiet 500 in hun brievenbus. De tweede editie van de Quiet 500 verscheen 17 oktober in Tilburg. In dit glossy tijdschrift vertellen 500 mensen met amper iets te besteden hoe ze omgaan met een leven in stille armoede.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Naast het blad krijgen de miljonairs ook een brief waarin ze worden uitgedaagd om mee te denken over oplossingen om armoede te verlichten. De brief is medeondertekend door Dirk Lips en Harry Hilders, de twee Quote-miljonairs die de Quiet Community hebben opgericht. Ook de Top 100 Jonge Miljonairs, de lijst die Quote eerder dit jaar publiceerde krijgt een Quiet 500 op de deurmat.
Quiet CommunityDe eerste editie van de Quiet 500 verscheen in 2013. Het blad inspireerde Dirk Lips en Harry Hilders tot het oprichten van de Quiet Community, een marktplaats zonder geld waar halen, brengen en delen centraal staan. Begin dit jaar startte een pilot in Tilburg. Het succesvolle concept won dit voorjaar een Dutch Interactive Award en onlangs de Social Innovation Award 2016.
De tweede editie van de Quiet 500 verscheen op 17 oktober, Wereldarmoededag. Aan het blad werkten veel bekende schrijvers mee, waaronder Herman Koch en Connie Palmen. De Quiet 500, met een cover van schuurpapier, kreeg veel positieve media-aandacht, en er zijn al meer dan tienduizend exemplaren van verkocht. Vooral Quiet Kids en de bijbehorende digitale lesbrief oogsten veel lof; in het hele land hebben scholen de gratis lespakketten opgevraagd, plus een internationale school in Spanje.
LEES OOK: Miljonairs komen met 'Quiet Community': project om armoede te bestrijden in Tilburg
DoorgeefgeldDe mensen achter de Quiet 500 krijgen veel respons op het blad. Voorzitter Ralf Embrechts: "De misschien wel mooiste reactie kwam van een mevrouw die vijfduizend euro beschikbaar stelt als 'doorgeefgeld'. Ze heeft een erfenis gekregen en wil het geld doorgeven aan iemand die het harder nodig heeft. Ze hoopt dat anderen haar voorbeeld volgen." De opbrengst van de Quiet 500 gaat volledig naar innovatieve armoedeprojecten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.