Video

Max Verstappen zorgt voor drukte op Brabantse kartbanen

14 november 2016 om 13:25 • Aangepast 21 november 2020 om 06:03
nl
Menig racefan stond zondag te springen voor de TV. In een zeer natte Formule 1 race reed de Limburgse coureur Max Verstappen van de zestiende plek naar de derde. Max is al tijden dé grote smaakmaker in de Formule 1. En dat merken ze ook op de kartbanen in Brabant. Sinds het zo goed gaat met Max is het stukken drukker bij de Kartbanen.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Mike van Vlerken van  De Vest Indoorkarting in Valkenswaard merkt het vooral bij de kleine kinderen. “De kinderlessen zijn een stuk populairder geworden. Ze zijn zelfs bijna verdubbeld.”

Wachten op privacy instellingen...

Kinderfeestjes
En ook bij Hezemans Indoor Karting in Eindhoven is het drukker. Er zijn veel meer kinderfeestjes en die zitten al ver vooruit volgeboekt. “De kinderen kunnen hun racenaam ingeven in de computer. Er rijden hier al heel veel kleine Max Verstappetjes rond”, aldus een medewerker.
Bij de Voltage in de Tilburg zijn er ook veel enthousiaste papa’s en mama’s die denken dat het hun kinderen net zo goed kunnen rijden als Verstappen. “Dat is eigenlijk al sinds Max is gestart in de Formule 1” aldus Casper Dudok. “En de kinderheats zitten nu bij ons eigenlijk altijd vol. Dat zijn speciale heats waarin maar vijf karts rijden. De kinderen hebben nu een idool waaraan ze zich kunnen optrekken. En je merkt dat de naam Max heel vaak valt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.