Wéér enorme actie tegen georganiseerde drugscriminaliteit Brabant: 30 doorzoekingen, 15 arrestaties

14 november 2016 om 20:03
nl
Bij een grootschalige actie tegen drugscriminaliteit in Brabant en Limburg zijn maandag vijftien arrestaties verricht. Bij invallen op dertig plekken werden bovendien wapens, contante geldbedragen, drugs en chemicaliën aangetroffen. In onder meer Valkenswaard, Sprundel, Sint Willebrord, Oisterwijk en Tilburg werden verdachten opgepakt. Maar ook in het Gelderse Aalst en in Amsterdam waren er arrestaties.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel, Mathijs Pennings
Geschreven door
Sebastiaan Quekel, Mathijs Pennings

Zo'n driehonderd mensen van politie, Openbaar Ministerie en FIOD werkten mee aan de actie die voor een deel een vervolg is op de mega-operatie Trefpunt, in april van dit jaar. Destijds werden al 56 drugsverdachten aangehouden.
ZwaartepuntHet zwaartepunt van de actie lag maandag in Limburg. In Tegelen vond de politie op één adres bijvoorbeeld bankbiljetten met een totale waarde van 200.000 euro. In de Limburgse plaats stuitte de politie verder op enkele kilo's MDMA, hennep en amfetamine.
In Roosendaal zijn een steekwapen en een paar duizend euro aan contact geld gevonden. In een pand in Sprundel lagen drugs en kostbare sieraden. In een huis in de Tilburgse wijk Reeshof vond de politie een stroomstootwapen.
ZIE OOK: Party is over: 'kleine vissen' in grote drugszaak Trefpunt krijgen tot twee jaar cel
VervolgonderzoekOperatie Trefpunt concentreerde zich op één ontmoetingsplek in Best waar drugscriminelen uit het zuiden regelmatig bijeenkwamen. Deze plek werd geobserveerd en afgeluisterd en dat leverde de politie een berg informatie op.
In augustus werden de eerste verdachten al veroordeeld voor drugs- en vuurwapenbezit. Operatie Trefpunt is een van de grootste onderzoeken aller tijden naar de georganiseerde drugscriminaliteit in Zuid-Nederland.
ZIE OOK: Een van grootste drugsacties ooit: hier is politie binnengevallen en zijn verdachten gepakt [KAART][YouTube:https://youtu.be/45v0guJV0Ts]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.