Zaak beruchte autohandelaar Jan L. uit Oirschot uitgesteld

15 november 2016 om 07:00
nl
De beruchte autohandelaar Jan L. uit Oirschot moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor meerdere strafbare feiten. Al snel werd besloten de zaak voor onbepaalde tijd uit te stellen, omdat de getuigen niet aanwezig waren.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Jan L. specialiseerde zich in auto’s van het duurste segment. Maar van oprechte handel leek geen sprake. L. wordt ervan verdacht tussen 2011 en 2014 valsheid in geschriften te hebben gepleegd. Ook zou hij geld hebben witgewassen en opzettelijk failliet zijn gegaan met zijn exclusieve autohandel Carstore.  
IngeseindJustitie startte in 2014 een onderzoek naar de criminele activiteiten van de autohandelaar. Al snel vermoedde de officier van justitie dat L. op de hoogte was van het onderzoek naar zijn reilen en zeilen. Het onderzoek naar L. leverde voor justitie een belangrijke bijvangst op: de arrestatie van politiemol Mark M.  
Een politieambtenaar moest haast wel informatie hebben gelekt, dacht het openbaar ministerie. Na een grondig intern onderzoek bleek dat Mark M. vertrouwelijke informatie over politieonderzoeken doorspeelde aan criminelen. Hij zou L. hebben ingeseind over een aanstaande inval bij het bedrijf in Oirschot.  
L. zat tot dit voorjaar een celstraf uit voor een ander delict. In mei kwam hij onder voorwaarden vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.