‘Halve Michelinster’ voor drie Brabantse restaurants, La Couronne in Oss raakt Bib Gourmand kwijt

14 november 2016 om 17:56 • Aangepast 21 november 2020 om 06:03
nl
De restaurants Hemingway in Bergen op Zoom, Brasserij Kok Verhoeven en De Houtloods in Tilburg zijn maandag door Michelin voor het eerst onderscheiden met een Bib Gourmand. Restaurant Bloemers in Oeffelt heroverde de onderscheiding. Enkel restaurants die een driegangenmenu aanbieden voor maximaal 35 euro komen in aanmerking voor de prijs. La Couronne in Oss raakte de toonaangevende onderscheiding kwijt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Een Bib Gourmand wordt ook wel gezien als een halve Michelinster. Bib is de afkorting van Bibendum, het bekende Michelinmannetje. Restaurants kunnen geen Bib Gourmand en Michelinster tegelijk hebben.
Voor een plekje in de aparte versie van de Michelin-gids komen enkel restaurants in België, Luxemburg en Nederland in aanmerking. De lijst telt nu in totaal 24 Brabantse restaurants.

Wachten op privacy instellingen...

Een kroon op het werk'De onderscheiding vanuit Michelin is voor het restaurant in Bergen op Zoom een hele eer. “Het is een kroon op het werk en het product dat we hebben weggezet in Bergen op Zoom”, meldt Hemingway in een persbericht. “We zullen elke dag ons stinkende best blijven doen om onze gasten in de watten te leggen.”
Bij het restaurant in Bergen op Zoom heerst naast blijdschap ook ongeloof. “Hard werken wordt beloond. We zijn groot geworden door klein te blijven”, aldus keukenchef Sander Doggen. “Het hele team is euforisch, geweldige prestatie van zowel de witte als de zwarte brigade.”
'Passie gaat nooit met pensioen'Hemingway staat vanaf nu al vermeld in de Bib Gourmand 2017 gids. Volgend jaar gaan ze voor een vermelding in de Gault & Millau en Lekker 500 gids. "We zullen er alles aan doen om dit voor de komende '600 jaar’ vast te houden. Passie gaat nu eenmaal nooit met pensioen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.