Video

Jan van Hout (23) is bíjna de beste kok van Europa (maar net niet helemaal)

14 november 2016 om 16:40
nl
Kok Jan van Hout (23) van het restaurant Ons Jongens in Someren-Eind is nét niet de beste kok van Europa geworden. In de finale in Spanje eindigde hij als tweede, maar dat vindt hij helemaal niet erg. "De lat lag enorm hoog, en de tweede van Europa zijn is al een enorme eer!"
Profielfoto van de Quay Rutger
Geschreven door
de Quay Rutger

Vanaf de Spaanse costa laat Van Hout weten wel volop inspiratie te hebben opgedaan voor het restaurant in Someren-Eind waar hij normaal achter de pannen staat.
"De decoratie van het gerecht is erg belangrijk, dus we hebben volop ideeën opgedaan voor versieringen op en rondom het bord. Dat maakt het wel extra af", vertelt hij. Van Hout liet bij de wedstrijd een verpletterende indruk achter met ingrediënten uit eigen streek, zoals zijn creatie Poule Den Dungen.
LEES OOK: Jan van Hout (23) wil beste kok van Europa worden
Beste van BrabantMaandagavond gaat hij nog uitvoerig genieten van het lekkere eten en het warme weer aan de Spaanse kust. Er staat nog een uitgebreid menu inclusief cocktails op het programma. Dinsdag vertrekt hij weer richting het Brabantse land. "Het is sowieso een hele eer om geselecteerd te worden als beste van Brabant, daar ben ik al trots op", besluit hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.