Weer verdachte vast voor dood Rijsbergse agent Ferry Bakx op Bonaire

14 november 2016 om 19:00
nl
De politie heeft maandag op Bonaire weer een verdachte aangehouden in verband met de dood van de Rijsbergse politieman Ferry Bakx op dat eiland. Het is volgens het Openbaar Ministerie (OM) de achtste verdachte die in deze zaak is gearresteerd.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De 45-jarige agent, die sinds 2013 voor Korps Politie Caribisch Nederland werkte, werd op 18 augustus neergeschoten tijdens een vuurgevecht met criminelen. Hij was met een collega naar een woning gestuurd, na een melding dat daar een overval werd gepleegd. De agent overleed later in het ziekenhuis.
Achtste verdachteDe maandag aangehouden verdachte is een Bonairiaanse man. Het onderzoeksteam dat op de zaak is gezet, onderzocht de woning van de verdachte. Het OM onderzoekt of en op welke manier hij bij de zaak betrokken is.
Eerder werden al zes Venezolanen en een Bonairiaan aangehouden. De dood van Bakx veroorzaakte en grote schok op het eiland. Een team van Nederlandse rechercheurs, medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut en politiemensen van de eilanden Aruba en Curacao werd vlak na de dood van de Nederlander naar het eiland overgebracht om de zaak te onderzoeken.
RechtszaakOp 9 december vindt de eerste pro formazitting plaats. Dat liet het Openbaar Ministerie op Bonaire afgelopen weekend weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.