Achtbaan Python in de Efteling gaat maandenlang dicht

15 november 2016 om 11:30
nl
"Het is voor jong en oud een van de meeste populaire attracties en dat willen we zo houden. Bovendien is de Python in 1981 gebouwd en vraagt het gebruik steeds meer onderhoud." Voor Hester Ubbink is het zo klaar als een klontje. De Efteling-directie ontkomt er volgens de woordvoerster van het sprookjespark niet aan om de stalen achtbaan volgend jaar bijna drie maanden stil te leggen. Door groot onderhoud is de Python van 10 april tot en met 30 juni 2017 dicht.
Profielfoto van Sid van der Linden
Geschreven door
Sid van der Linden

De afgelopen jaren heeft het pretpark oudere attracties als Droomvlucht en Piraña al een grote opknapbeurt gegeven. Sinds deze week zijn de Piranha en de Vliegende Hollander voor minstens twee maanden dicht.
'Groot park'"Volgend jaar is de Python aan de beurt", zo vertelt Ubbink. "Gelukkig hebben we een heel groot park en nog zoveel meer te bieden. Bovendien is de klus voor de zomer gepland."
LEES OOK: Hoe lang gaat de Python nog mee?
De achtbaan, die twee loopings en twee zogeheten kurkentrekkers telt, was sinds de opening al meteen immens populair. "De Python is echt een icoon voor ons, dus we gaan hem niet helemaal veranderen."
'Bijna alles vervangen'Pretparkblog Looopings meent dat de onderhoudsbeurt de grootste ooit is voor de achtbaan. Ook zouden tijdens het onderhoud alleen de liftheuvel en het station blijven staan en wordt de rest vervangen, zo vertellen bronnen althans.
[Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=zWmL3MoQ2mQ]
Volgens de Efteling-woordvoerster komt er alleen een nieuwe baan. Ze meldt verder dat nog meer attracties onder handen genomen (moeten) worden en dat deze klussen allemaal op de site van De Efteling worden aangekondigd. "Mensen kunnen zo gemakkelijk eromheen plannen wanneer ze per se een bepaalde attractie willen", aldsu Ubbink.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.