Video

Diederik Stapel heeft nieuwe baan bij verslavingsinstelling Rodersana in Oirschot

15 november 2016 om 09:15
nl
Diederik Stapel uit Tilburg heeft een nieuwe baan. Sinds drie weken werkt de voormalige hoogleraar als basispsycholoog bij verslavingsinstelling Rodersana in Oirschot. Dat bevestigt directeur Bram Bakker aan Omroep Brabant na berichtgeving hierover in dagblad Trouw.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

In september werd Stapel aangesteld als consultant bij de Bredase Hogeschool NHTV, maar op het laatste moment ging de medezeggenschapsraad niet akkoord.
ZIE OOK: NHTV neemt benoeming Diederik Stapel nog eens onder de loep
Personeel akkoordRodersana-directeur Bram Bakker, tevens uitgever van Stapels boeken, heeft zich ingespannen om Stapel bij de verslavingsinstelling aan het werk te helpen. "Iedereen verdient een tweede kans. Mensen moeten kunnen leren van hun gemaakte fouten", zegt Bakker.
Om te voorkomen dat de nieuwe baan net zo zou eindigen als bij de NHTV, besprak Bakker zijn plan eerst met zijn personeel. Dat ging akkoord.
Valse gegevensDiederik Stapel verloor in 2011 zijn baan bij de Universiteit van Tilburg. Hij was in opspraak geraakt, omdat hij jarenlang wetenschappelijke artikelen had gepubliceerd op basis van verzonnen onderzoeksgegevens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.