'Onzin en pure laster', Jacques Hanegraaf niet blij met boek ex-wielrenner Thomas Dekker

15 november 2016 om 13:53
nl
Jacques Hanegraaf weerlegt de beschuldigingen die ex-wielrenner Thomas Dekker doet in zijn nieuwe boek 'Mijn gevecht'. In de dinsdag verschenen biografie zegt Dekker onder meer dat zijn oud-manager hem heeft aangezet tot dopinggebruik. "Totale onzin en pure laster", zegt Hanegraaf.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Natuurlijk, het door journalist Thijs Zonneveld geschreven boek 'Mijn gevecht' is de zoveelste onthulling van dopinggebruik in de historie van het wielrennen. In dit geval ging Thomas Dekker al flink over de schreef nog voor zijn wielerloopbaan echt was begonnen.
Man en paardOpmerkelijk is echter dat, naast de bizarre seks- en dopingverhalen, in de biografie man en paard worden genoemd. Zo valt bijvoorbeeld de naam van ex-wielrenner en geboren Rijsbergenaar Jacques Hanegraaf, destijds manager van Dekker. Hanegraaf zou hem hebben aangezet tot dopinggebruik.  
'Wat een onzin!'In het programma 'De Wereld Draait Door tilde Thomas Dekker alvast een tipje van de sluier op. In 'Mijn gevecht' staat onder meer dat Jacques Hanegraaf bij de ouders van Thomas Dekker thuis kwam om te vertellen dat die vanaf dat moment doping ging gebruiken.  
"Het is totale onzin dat ik hem zou hebben aangezet tot het gebruik van doping", zegt Hanegraaf over de beschuldiging van Dekker. "Ziet je het al voor je dat iemand op bezoek gaat bij ouders en dan dat zegt. Wat een onzin! Het is een zinloze opmerking en pure laster."
"Ik heb in die tijd alleen maar contracten afgesloten en verder niets met doping te maken gehad", vervolgt Hanegraaf, die in Sint Willebrord woont. "En ook niet in mijn actieve carrière."
Vordering en chantageHanegraaf zegt te weten waarom Dekker de beschuldigingen uit. Hij krijgt nog geld van de oud-coureur, al wil hij niet zeggen waarom. "Ik heb een vordering bij hem lopen", zo zegt Jacques Hanegraaf. "Daar komt in 2017 een uitspraak over. Ik kan daar nu niets over zeggen, want ik wil dat proces niet ondermijnen."
"Dekker is een grillig persoon", vervolgt Hanegraaf. "Hij heeft eerder tegen mij gezegd dat hij van alles in de media zou roepen als ik die vordering niet zou laten vallen. Dat is chantage ja, maar dat hoort bij Dekker."
Juridische actieHanegraaf laat het er niet bij zitten, hij onderneemt actie. "Ik ga mijn verhaal niet op televisie vertellen, want ik heb geen zin om dat boek van Dekker te promoten. Het is pure laster. Ik zal via feiten en de rechtbank mijn gelijk halen", aldus Hanegraaf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.